PvdA Gooise Meren presenteert…

23 februari 2018

Maaike van ’t Hull, woont in Bussum, 47 jaar, relatie met Sander, twee dochters van 12 en 10 jaar.

Waar kennen mensen je van?
Ik ben een echt ‘Goois Meisje’, ben in Blaricum opgegroeid en via Amsterdam (studie) en Laren in Bussum terecht gekomen. Ik woon nu 17 jaar in Bussum, maar pas sinds de kinderen naar school gaan, ben ik echt een netwerk gaan opbouwen. Via school, opvang en sport van de meiden leerden we snel nieuwe mensen kennen. Ook heb ik samen met Jochum Jarigsma het Platform Maatschappelijk Ondernemen Naarden-Bussum opgezet.

Waar ben je druk mee?
Uiteraard met de verkiezingscampagne, ik ben campagne-coördinator en organiseer samen met het campagneteam verschillende activiteiten. Verder werk ik drie dagen per week als zzp-er, momenteel bij een groep focusklinieken als arbeidsmarketeer. Tenslotte zijn we een huis aan het verbouwen waarnaar we medio maart gaan verhuizen. Fijne timing, ik weet het!

Wat doe je als kandidaat-raadslid?
Ik stort me nu vooral op de campagne en de teambuilding van onze enthousiaste kandidatenclub. Daarnaast veel praten met inwoners, dat doen we sowieso iedere zaterdag, als we de wijken intrekken. Na de verkiezingen zorgen voor continuering van de permanente campagne. De PvdA is continu in gesprek met inwoners, niet alleen vlak voor de verkiezingen.

Waarom PvdA?
What else? Ik kom uit een echt rood nest. Hier in het Gooi is al genoeg rechts geluid. Aandacht voor de mensen die het minder makkelijk hebben, is broodnodig. Zo hebben we nog steeds een Voedselbank. Ook maakt de PvdA zich hard voor sociale voorzieningen, zoals een bieb in iedere kern en het in stand houden van buurthuizen en wijkcentra.

Mooiste plek in Bussum?
Zondermeer de Bussumerheide. Ik wandel en fiets daar graag om mijn hoofd leeg te maken.

Met wie een goed gesprek?
Met mijn opa. Hij was een echte socialist, een SDAP-e/PvdA-er in hart en nieren. Wat zou hij trots zijn geweest. Helaas is hij voordat ik politiek actief werd, overleden.

Wat weten de mensen niet van je?
Dat ik gecertificeerd coach ben en dat ik stiekem van glitter-t-shirts houd.

Waar mogen ze je voor wakker maken?
Een ontbijtje op bed, klaargemaakt door mijn dochters.