Herinneringen aan Jack Patijn (1939-2019)

19 juli 2019

Op zaterdag 13 juli overleed geheel onverwacht Jack Patijn in zijn nieuwe onderkomen in Baarn. Jack was van juni 1991 tot januari 2004 burgemeester van Naarden. Hij was eerder benoemd in Doodewaard en Doesbug. Hij volgde in Naarden Henk Kastein op. In juni 2004 nam Peter Rehwinkel die functie van hem over.
Hij was een uiterst ervaren bestuurder met een goed oog voor kwaliteit en ruimte voor het politieke bedrijf. Hij leidde de Raads- en BenW-vergaderingen op een bedreven manier en gaf voldoende ruimte aan elk optredend deelnemer van alle besprekingen. Hij was zeer bespraakt en een goed redenaar. Hij ontving jaarlijks met veel plezier Sint Nicolaas in jacket met hoge hoed en had oog voor alle cultuur, die bij Naarden hoort. Hij getuigde voortdurend van het belang van overleg en samenwerking. Hij gaf kleur aan Naarden. Ook na zijn actieve tijd was hij telkens aanwezig in het sociale Naardense leven. Zo ook woensdag 10 juli nog tijdens de regelmatige ontmoeting van Vestingbewoners.
Wij herinneren in hem een goed stadsbestuurder en een burgemeester die echt boven de partijen stond. Wij zullen zijn stimulerende aanwezigheid missen.

Interview met Jack Patijn (VPRO) >>>

Beeld en geluid archief (beschikbaar in Hilversum:) >>>