Steunfractielid

Marije Wiss

Marije Wiss

Over Marije Wiss

Mijn naam is Marije Wiss. Ik ben 33 jaar en woon in Muiderberg.

Vanaf de zomer 2017 ben ik actief betrokken bij de PvdA en draai ik zoveel mogelijk mee met de raadsfractie en de activiteiten in de wijken. Mijn interesse is hierdoor gewekt en ik zie de PvdA inmiddels als mijn partij. Sociaal, oog voor de zwakkeren, oog voor het collectieve belang, oog voor het behoud van een goed voorzieningenniveau, kortom een gemeentebeleid waar niet het geld regeert, maar de belangen van de inwoners voorop staan.

Het was mijn eigen wens  om nog niet op een verkiesbare plaats op de lijst te komen. Ik heb een full-time baan als filiaalmanager van Hoorn Maritiem in Hoorn. Samen met mijn vriend heb ik een zoontje van drie, die we alle aandacht willen geven.

Ik ben opgegroeid in Muiderberg. Na het behalen van mijn diploma aan de International School Alberdingk Thijm ben ik op kamers gaan wonen  in Utrecht. In deze universiteitsstad  studeerde ik Taal- en Cultuurstudies met de hoofdrichtingen Politieke geschiedenis en Internationale betrekkingen. Sinds medio 2016 woon ik weer in Muiderberg. Utrecht is een leuke en mooie stad, maar in mijn ‘oude’ dorp voel ik mij het gelukkigst. .

Binnen de  gemeente Gooise Meren wil ik graag  actief betrokken zijn bij  de leefomgeving van onze inwoners en mijn steentje bijdragen aan verbeteringen. In de rol van fractieondersteuner heb ik daartoe de afgelopen tijd alle ruimte gekregen. Ik zie er naar uit deze rol in de komende raadsperiode voort te zetten. Zodoende kan ik meer ervaring opdoen en thuisraken in de diversiteit aan onderwerpen. Daarbij tracht ik een  goede balans te houden tussen werk, gezin en politiek.