Raadslid

Lotte Schimmel

Mijn naam is Lotte Schimmel, ik woon in Bussum en ben hier ook opgegroeid. Dat geldt overigens ook voor de rest van de familie Schimmel. Generaties lang.

Waar kennen mensen mij van?
Mensen kennen mij voornamelijk via mijn werk als (wijk)verpleegkundige, honkbalclub HCAW en het uitgaansleven in Bussum.

Waarom PvdA?
Begin 2017 ben ik fractielid geworden van de PvdA Gooise Meren. En dat tegen de trend in, uit volle overtuiging. In een samenleving die steeds harder dreigt te worden en in een wereld waar Trump aan de macht kan komen, vind ik het belangrijk om een tegengeluid te laten horen. Een stem geven aan een sociale en bovendien positieve generatie vind ik hard nodig.

Wat motiveert je?
Ondanks mijn leeftijd heb ik een nostalgisch hart en de afbraak van het oude raadhuis in Bussum stoort mij, velen met mij, weet ik. In de toekomst wil ik onze gemeente ervoor behoeden dat meer van dit soort iconische bouwwerken gesloopt worden, zoals het prachtige Mariënburg. Zij vormen onze geschiedenis, en wie de geschiedenis niet koestert heeft niks om op voort te bouwen naar de toekomst.

Je ziet dat de gemeente aan het vergrijzen is, daarnaast is er een enorm tekort aan betaalbare woningen voor jongeren wat het praktisch onmogelijk maakt voor jongeren om te blijven wonen in de gemeente waar zij zijn opgegroeid. Hierbij is er niet alleen behoefte aan meer sociale huurwoningen en starterswoningen, maar ook aan ondersteuning van de doorstroom. Dat is nodig omdat ouderen langer thuis willen blijven wonen en er een tussenlaag aan woon-/zorgvoorzieningen voor deze kwetsbare groep tussenuit is gehaald. Het is dan ook absolute noodzaak dat we hier op gemeentelijk niveau goede oplossingen voor gaan bedenken én uitvoeren!