13 april 2017

Zorgen om vervuilde grond KNSF

Naar aanleiding van vragen van verontruste inwoners van de wijk Muiden Noord-West, heeft de fractie van de PvdA het college van B&W vragen gesteld over mogelijk vervuilde grond op het KNSF terrein.

Inwoners zien de laatste tijd met enige regelmaat mensen bezig met graafwerkzaamheden op het KNSF terrein in beschermende kleding die veel uitgebreider is dan de gebruikelijke reflectiejassen en overalls. Het lijkt uit de beschrijving te gaan om kleding die moet beschermen tegen chemische stoffen. Dit baart de inwoners en ons grote zorgen en roept de vraag op of er op dit deel van het KNSF terrein verontreiniging is aangetroffen die dergelijke beschermingsmaatregelen noodzakelijk maakt.

De beantwoording van de vragen maakt nog niet heel veel duidelijk. De echte opruiming van het terrein moet nog beginnen en pas dan komen we precies te weten wat er in de bodem zit. De gemeente houdt het terrein wel heel goed in de gaten en neemt geen enkel risico want niemand wil dat er straks een woonwijk of een school bovenop vervuilde grond wordt gebouwd. De fractie van de PvdA blijft er bovenop zitten!

Lees hier de beantwoording van onze vragen