#pvdaindebuurt in Muiderberg

19 februari 2018

Het dorp Muiderberg is nog in zaterdagse ochtendrust wanneer het PvdA canvasteam al druk in de weer is in het Rechthuis. De pennen, formulieren en flyers worden uitgedeeld. De teams samengesteld; de route bepaald.

Waar beter te beginnen dan voor de SPAR, hét verzamelpunt van ‘tout’ Muiderberg. Het biedt een prima gelegenheid om een gesprek aan te knopen. Over het feit dat de laatste 24/7 pinautomaat van Muiderberg onlangs is dichtgespijkerd; dat het openbaar vervoer nog steeds verre van ideaal is. En de geluidsoverlast van vliegtuigen en snelwegen permanent is, net als de stank van Den Ouden.

Maar Muiderberg is geen klaagdorp. Want de tientallen inwoners die het PvdA team deze morgen spreekt zijn zonder uitzondering blij dat zij hier wonen. Ze genieten van de rustige en landelijk omgeving en toch zo dicht bij Amsterdam. Veilig voor kleine kinderen (‘ook al rijdt hier wel eens een auto te hard door de straat’) en het strandje dichtbij. Maar toch ook: de steeds sneller stijgende huizenprijzen maken het vooral voor jongeren moeilijk om hier een middenklasse woning te kopen.

Wanneer het PvdA canvasteam een paar uur later de uitkomst van de gesprekken verzamelt, blijkt maar weer eens te meer van hoe veel nieuwe items bij de gesprekken zijn verzameld. Op naar de volgende ronde!