PvdA Gooise Meren presenteert…

16 maart 2018

Rolien Bekkema (Naarden), lijsttrekker en sinds 2011 actief als raadslid voor de Partij van de Arbeid. Eerst in Naarden, en sinds de fusie in Gooise Meren. Rolien gelooft in een lokale samenleving die we met èn voor elkaar maken, en waar er ruimte is voor iedereen.

“Dat kan bijvoorbeeld door te zorgen voor meer betaalbare woningen zodat jongeren, leraren, zorg- en dienstverleners hier kunnen wonen.

Zeg nou zelf, het is toch raar dat onze thuiszorgmedewerkers en leraren hier wel mogen werken, maar niet kunnen wonen? En seniorenwoningen, zodat ouderen niet naar een andere gemeente hoeven te verhuizen als ze compacter willen gaan wonen.

Ook vind ik het belangrijk dat iedereen de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. Dat ervaar ik elke dag in mijn werk. Daarom zet ik mij in om de zorg beschikbaar, bereikbaar en toegankelijk te maken. Wat je nodig hebt, daar heb je recht op!

Het is onacceptabel als kinderen in Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg in armoede opgroeien en daardoor buiten de boot vallen. Want alle kinderen moeten kunnen meedoen in onze samenleving. Zij moeten naar de peuterspeelzaal kunnen, sporten, zwemdiploma’s halen, naar een voorstelling in ’t Spant of naar het Vesting-museum en het Muiderslot gaan.

Voor een sociaal rechtvaardig, veilig en aantrekkelijk Gooise Meren heb ik mij de afgelopen jaren vol ingezet. Dat ga ik ook na de verkiezingen weer doen. Met hart en ziel en sociaal tot in de kern.”