PvdA Gooise Meren presenteert…

10 maart 2018

Martijn Kahlman (38 jaar), de nr. 2 op de kandidatenlijst van de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart, woonachtig in Bussum en van beroep adviseur bestedingen Prins Bernhard Cultuurfonds:

Waar ben je druk mee?
Ik heb twee ontzettend leuke kinderen van 4 en 7 en een erg leuke baan waarin ik veel voor Nederland, de maatschappij en in het bijzonder natuur, landschap, cultuur en wetenschap kan betekenen.

Wat heb jij met politiek?
Ik vind het belangrijk om niet alleen in mijn werk, maar mij daarbuiten ook maatschappelijk in te zetten voor een mooiere samenleving en een mooier land. Ik denk dit binnen de politiek te kunnen bereiken.

En waarom zit je bij de PvdA?
Ik voel mij thuis bij de PvdA, omdat ik het belangrijk vindt dat iedereen in Gooise Meren ook het gevoel moet hebben dat hij of zij hier thuishoort en er naar hem of haar omgekeken wordt. Uiteindelijk bestaat deze gemeente uit heel veel mensen die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren, hierbij hebben sommige mensen net even iets meer hulp nodig dan anderen, omdat zij ouder zijn en zorg nodig hebben bijvoorbeeld, maar ook voor iemand die zijn baan is verloren is het belangrijk om deel te kunnen nemen aan de maatschappij.

Waar ga jij je persoonlijk hard voor maken?
Wat ik erg belangrijk vind is dat iedereen mee kan doen bij de samenleving die Gooise Meren is. Dat betekent dat in de eerste plaats iedereen hier goed moet kunnen wonen en kinderen niet op hoeven groeien in armoede, daarnaast is het voor een samenleving belangrijk dat iedereen ook aan het sociale leven mee kan doen. Dit zijn sportclubs of culturele activiteiten. Hierdoor ontmoet je elkaar en leer je elkaar kennen en te waarderen. Het is voor is voor mij belangrijk mij hiervoor in te kunnen zetten. Natuur, landschap, Monumenten en Cultuur hebben ook mijn passie en zou ik waar mogelijk willen behouden en versterken.

Waar in Gooise Meren kom je graag?
Ik geniet heel erg van de natuur die Gooise Meren te bieden heeft, maar mijn hart ligt vanuit mijn studie architectuurgeschiedenis ook bij de vele monumenten. Ik vind het dus fijn om in Naarden-Vesting of in Muiden rond te lopen, maar ook om een tocht naar Pampus te maken of te genieten van de hei bij Bussum.

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
Voor mij was het grootste politieke item, in de korte tijd dat ik hier politiek betrokken ben, de voorgenomen sluiting van Oud Valkeveen, door het invoeren van een vermakelijkheidsbelasting. Ik vind het erg jammer dat in een gemeente waar de werkgelegenheid, in tegenstelling tot andere gemeenten in de Randstad, afneemt, er een extra belasting wordt ingevoerd op een onderneming, die voor werkgelegenheid in de regio zorgt en waar mensen die niet makkelijk aan regulier werk kunnen komen een plek hebben kunnen vinden om deel te nemen aan de maatschappij. Dat staat nog los van het feit dat mijn kinderen hier erg graag naar toe gaan, het redelijk betaalbaar is voor iedereen en het inmiddels wel onderdeel is van het cultureel erfgoed als een van de oudste pretparken van Nederland.

Als je een dag de burgemeester was, waar zou jij je dan hard voor maken?
Momenteel dus het behoud van Oud Valkeveen en een goed plan voor het Scapino terrein, waar ruimte is voor groen en sociaal wonen.