PvdA Gooise Meren presenteert…

14 februari 2018

 

Vertel, wie ben je?
“Ik ben Lotte Schimmel, ik ben de nr. 3 op de kandidatenlijst van de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart, ik woon in Bussum en ik ben 26 jaar. Relatie: work-in-progress.”

Waar kennen mensen je van?
“Ik ben opgegroeid in Bussum. De familie Schimmel woont hier al generaties lang. Mensen kennen mij via mijn werk als wijkverpleegkundige, honkbalclub HCAW en het uitgaansleven in Bussum.”

Waar ben je druk mee?
“Bijna tien jaar ben ik nu werkzaam als verpleegkundige. Ook heb ik een ontzettende fijne groep vrienden en familie. Daarbij heb ik Daisy, een uit de kluiten gegroeide pup, die vaak aandacht van me wil.”

Wat doe je als kandidaat-raadslid?
“Sinds vorig jaar maak ik deel uit van de fractie van de PvdA Gooise Meren. Daar zit behoorlijk wat tijd in, zoals het voorbereiden van raadsvergaderingen en het klaarstomen voor het raadswerk. Op dit moment zijn we daarnaast uiteraard druk met de campagne bezig.”

Waarom PvdA?
“In een samenleving die steeds harder dreigt te worden en in een wereld waar een Trump aan de macht kan komen, vind ik het belangrijk om een tegengeluid te laten horen. Een stem geven aan een sociale en bovendien positieve generatie vind ik hard nodig.”

Mooiste plek in Bussum?
“Toen ik uit huis ging, ging ik samenwonen met mijn beste vriendin Michelle aan de Herenstraat. Wij keken uit op de schitterende tuin van Mariënburg.”

Met wie een goed gesprek?
“Prinses Beatrix. Ze is net 80 jaar geworden en ik ben stiekem fan.”

Wat weten mensen niet van je?
“Ik kan met mijn voeten niet bij de grond in de raadszaal.”

Waar mogen ze je voor wakker maken?
“Ik raad het niemand aan, zonder koffie absoluut een risicovolle handeling.”

bron: Bussums Nieuws, d.d. 14 februari 2018