100 kilometer per uur!

Door Henk Penseel op 27 november 2019

Op dinsdag 19 november verscheen een ingezonden brief van bestuurslid Henk Penseel in de Gooi & Eemlander met als titel: 100 kilometer per uur

Het gas diep intrappen is traditioneel een speerpunt van de VVD, schrijft Peter Schat in zijn commentaar op 13 november. Dat 100 km/u schoner, veiliger en milieuvriendelijker is, daar gaat de VVD al jaren aan voorbij. Net zoals de vele automobilisten op de A1, die zich nu al niet aan de maximum snelheid houden. Ik schat dat zeker driekwart van hen harder rijdt dan 100 km per uur. Wie gaat dat op al die snelwegen handhaven?

Maandagavond 25 november was er een drukbezochte bijeenkomst over de mobiliteitsvisie van Gooise Meren in het Witte kerkje in Naarden. Kosten nog moeite waren gespaard. Men had een heuse cabaretier ingehuurd die de avond als het programma na de pauze opende. Men startte met trendwatcher Lamb, die binnen niet al te lange tijd vliegende auto’s verwacht. In Den Haag zou men al bezig zijn om een korte landingsstrip aan te vragen. Na de pauze was ere een panel met wethouder Nico Schijndel een verkeersregiomanager uit Amsterdam, een verkeers- en een gedragspsycholoog. Het bleef allemaal erg globaal, ondanks de vragen uit de zaal.

Eigenlijk wil men aandacht vestigen op deze enquête waarin de invuller echt z’n mening kan geven en waar dan hopelijk rekening mee gehouden wordt. Het invullen kan nog tot 11 december!

Men inventariseert de huidige verkeerssituatie en wensen rondom de toekomst van mobiliteit en parkeren. Iedereen kan meepraten. De gemeente praat vanaf september 2019 met organisaties die zich met mobiliteit bezig houden. Laat je stem horen over mobiliteit, parkeren, verkeersveiligheid en leefbaarheid.