23 januari, Brinklaan 35, 1404 EP Bussum | Brinklaan 35, 1404 EP Bussum

Herdenking Holocaust

De Holocaust tijdens de Tweede Wereldoorlog is één van de zwartste bladzijden in de wereldgeschiedenis. Ook vele Joodse inwoners van Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg zijn weggevoerd en nooit meer teruggekomen. Het Holocaust Comité Gooise Meren wil de herinnering hieraan onder inwoners van onze gemeente levend houden. Jaarlijks is er rond de internationale Holocaust-gedenkdag (27 januari) een herdenking in het gemeentehuis van Gooise Meren. In 2019 is dat op 23 januari. Er wordt dan een plaquette onthuld ter nagedachtenis aan onze Joodse inwoners. Vanaf 23 januari 2019 is er ook een tentoonstelling in het gemeentehuis, met name bedoeld voor scholieren.

Tentoonstelling en les voor scholieren

Vanaf 23 januari tot en met 15 februari 2019 is er een tentoonstelling, met name bedoeld voor scholieren. Onder meer via het levensverhaal van het Naardense meisje Ettel Weiss krijgen de gebeurtenissen een gezicht.

In dezelfde periode wordt in het gemeentehuis een educatief programma aangeboden aan de groepen 7 en 8 van alle basisscholen. Scholen kunnen hierop intekenen. Het comité heeft via diverse fondsen de financiering van de tentoonstelling, een bijbehorende brochure en het educatiemateriaal kunnen verzorgen. De gemeente stelt het gemeentehuis ter beschikking. Voor meer informatie en contact: holocaustcomitégm@gmail.com.